assadad

 
 

Ar žinote?

Pro Tytuvėnus driekiasi piligrimų pamėgtas kelias Šiluva - Tytuvėnai - Kryžių kalnas. O kiekvieną rugsėjį visos Lietuvos maldininkų eisena iš Tytuvėnų pėsčiomis traukia į Šiluvą.

 
 
 
 
 
Home
 
 

Naujienos


Aplietai Tytuvėnų bažnyčiai džiovinti trūksta dyzelino

El. paštas Spausdinti PDF

Tytuvėnų miesto gyventojai ir parapijos tikintieji šaukiasi pagalbos. Tytuvėnų bažnyčios vidaus džiovinimui pastatytos dvi šiltą orą pučiančios „raketos“, tačiau vienos raketos „išlaikymui“ parai reikia 60 litrų dyzelinio kuro. Tytuvėnų parapijai tai yra didžiulės išlaidos.

Atnaujinta Pirmadienis, 30 Sausis 2012 18:29 Skaityti daugiau

Šiurpą keliantis gaisras Tytuvėnų bažnyčioje

El. paštas Spausdinti PDF

Kodėl Lietuvoje vis užsiliepsnoja ką tik restauruoti senoviniai pastatai? Po vakar Tytuvėnų bažnyčioje ir vienuolyne kilusio gaisro specialistai prabilo apie tai, kad tokie statiniai nėra pritaikyti šiuolaikiniams poreikiams, todėl juos ir siaubia ugnis. Vakar Lietuvą sukrėtęs Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno gaisras paskatino atidžiau pažvelgti į restauravimo problemas.


Atnaujinta Penktadienis, 27 Sausis 2012 05:57 Skaityti daugiau

Baltų vienybės diena ant Bridvaišių piliakalnio

El. paštas Spausdinti PDF

Pirmą kartą nusprendėme švęsti lygiadienį ant piliakalnio. Ta diena sutapo ir su Baltų vienybės dienos renginiais. Pakvietėme prie šventės prisidėti ir Tytuvėnų regioninį parką, ir gimnaziją, ir kultūros centrą bei biblioteką. Gal todėl, kad susirinko tikri entuziastai, lietuvybės šaknų puoselėtojai ir saugotojai, šventė tikrai pavyko. Ji prasidėjo ketvirtadienį dviračių žygiu. Važiavome aplink Gyliaus ežerą dviračiu taku.

Skaityti daugiau

„Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ laidoje — trečiasis tytuvėniškis moksleivis

El. paštas Spausdinti PDF

Televizijos laidoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ dalyvavo Tytuvėnų gimnazijos 6 a klasės moksleivė Donata Stoškutė. Mergaitė sėkmingai pasirodė pirmajame konkurso etape, tačiau vėliau jai sekėsi sunkiau. Konkurse varžėsi dvylika šeštos klasės moksleivių iš visos Lietuvos — nuo Klaipėdos iki Druskininkų. Visiems dalyviams įteiktos atminimo dovanėlės bei diplomai.

Skaityti daugiau

Paminėta Miškininko diena

El. paštas Spausdinti PDF

Skatindama visuomenę labiau rūpintis bei domėtis tvariu miškininkavimu, darnia miškų plėtra ir miškų išsaugojimu, Jungtinių Tautų generalinė asamblėja šiuos metus paskelbė tarptautiniais miškų metais. Pagrindinė tema – miškai žmonėms. Jungtinės Tautos pažymi, kad tvarus miškininkavimas gali prisidėti prie darnaus mūsų planetos vystymosi, skurdo mažinimo ir padėti pasiekti tūkstantmečio tikslus.

Atnaujinta Šeštadienis, 01 Spalis 2011 16:27 Skaityti daugiau

Puslapis 2 iš 5

 
 
www.kvepalai.ltkvepalai.ltwww.spargalkes.ltspargalkes.ltwww.tytuvenai.lttytuvenai.lt