assadad

 
 

Ar žinote?

Tytuvėnų seniūnijoje yra Bridvaišio, Tytuvos ir Giliaus ežerai. Giliaus ežerą juosia gamtinis pažintinis takas. Tytuvėnuose įsikūrusi Tytuvėnų regioninio parko administracija. Bridvaišio ežero šiaurinėje pakrantėje yra Tytuvėnų (Bridvaišio) piliakalnis.

 
 
 
 
 
Naujienos
 
 

Naujienos

Tytuvėnų kunigas dėkoja už pagalbą

El. paštas Spausdinti PDF

Palaimingiau duoti negu imti...

Nuoširdžiausiai dėkojame visiems, žinomiems ir nepanorėjusiems būti įvardintiems, aukotojams, nes Dievui žinomi visi geri darbai, už paramą Tytuvėnų Švč. M. Marijos Angelų Karalienės parapijos bažnyčios gelbėjimo darbuose po 2012 01 26 d. įvykusio gaisro. Dosnusis Dievas teatlygina Jums visiems savo palaima ir amžinomis gėrybėmis.

Skaityti daugiau

Pamąstymai žvalgantis po Tytuvėnų "griuvėsius"

El. paštas Spausdinti PDF

„Dievas nežadėjo dienų be skausmo, juoko be liūdesio, saulės be lietaus, tačiau Jis tikrai žadėjo stiprybę visai dienai, paguodą ašaroms, šviesą kelyje...“. Tokiais vilties, tikėjimo ir pasitikėjimo kupinais žodžiais šiuo metu prabylama į Tytuvėnų švč. Mergelės Marijos Angelų Karalienės bažnyčios ir vienuolyno internetinio puslapio http://www.tytuvenubaznycia.lt/  lankytojus.

Skaityti daugiau

Lietuvos profesionalūs muzikai rengia paramos koncertą Tytuvėnams

El. paštas Spausdinti PDF

Kovo 4 d. 16 val. Vilniuje, šv.Jonų bažnyčioje, Lietuvos kamerinis orkestras, Valstybinis kamerinis choras „Polifonija“ ir būrys žinomiausių šalies atlikėjų rengia paramos koncertą Tytuvėnų vienuolyno ir bažnyčios ansambliui, nukentėjusiam nuo gaisro.

Skaityti daugiau

Laiškas Lietuvai

El. paštas Spausdinti PDF

Tytuvėnų gimnazijos mokiniai šventės išvakarėse susirinko į rytmetį „Laiškas Tėvynei“. Renginį poetinės kompozicijos ištrauka pradėjo gimnazistė Simona Katavičiūtė. Po Lietuvos Respublikos himno scenoje pasirodė senasis paštininkas, kurį įkūnijo Gytis Švilpa. Jis kalbėjo apie tai, kad žmonės retai berašo laiškus, tačiau, jei juos rašai arba skaitai, gali pajusti laiką. Juose praeitis, svajonės, jausmai...

Skaityti daugiau

Susitarta dėl greitesnio Tytuvėnų vienuolyno žalos administravimo

El. paštas Spausdinti PDF

Šiandien draudimo bendrovės „Gjensidige Baltic“ iniciatyva Kelmės rajono savivaldybėje vykusio susitikimo metu aptarti jau įvykdyti gaisro sukeltą žalą Tytuvėnų vienuolyne mažinantys veiksmai ir susitarta pagreitinti procedūras, skirtas likviduoti gaisro padarinius bei pradėti vienuolyno atstatymą.

Skaityti daugiau

Aplietai Tytuvėnų bažnyčiai džiovinti trūksta dyzelino

El. paštas Spausdinti PDF

Tytuvėnų miesto gyventojai ir parapijos tikintieji šaukiasi pagalbos. Tytuvėnų bažnyčios vidaus džiovinimui pastatytos dvi šiltą orą pučiančios „raketos“, tačiau vienos raketos „išlaikymui“ parai reikia 60 litrų dyzelinio kuro. Tytuvėnų parapijai tai yra didžiulės išlaidos.

Skaityti daugiau

Šiurpą keliantis gaisras Tytuvėnų bažnyčioje

El. paštas Spausdinti PDF

Kodėl Lietuvoje vis užsiliepsnoja ką tik restauruoti senoviniai pastatai? Po vakar Tytuvėnų bažnyčioje ir vienuolyne kilusio gaisro specialistai prabilo apie tai, kad tokie statiniai nėra pritaikyti šiuolaikiniams poreikiams, todėl juos ir siaubia ugnis. Vakar Lietuvą sukrėtęs Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno gaisras paskatino atidžiau pažvelgti į restauravimo problemas.


Skaityti daugiau

Baltų vienybės diena ant Bridvaišių piliakalnio

El. paštas Spausdinti PDF

Pirmą kartą nusprendėme švęsti lygiadienį ant piliakalnio. Ta diena sutapo ir su Baltų vienybės dienos renginiais. Pakvietėme prie šventės prisidėti ir Tytuvėnų regioninį parką, ir gimnaziją, ir kultūros centrą bei biblioteką. Gal todėl, kad susirinko tikri entuziastai, lietuvybės šaknų puoselėtojai ir saugotojai, šventė tikrai pavyko. Ji prasidėjo ketvirtadienį dviračių žygiu. Važiavome aplink Gyliaus ežerą dviračiu taku.

Skaityti daugiau

„Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ laidoje — trečiasis tytuvėniškis moksleivis

El. paštas Spausdinti PDF

Televizijos laidoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ dalyvavo Tytuvėnų gimnazijos 6 a klasės moksleivė Donata Stoškutė. Mergaitė sėkmingai pasirodė pirmajame konkurso etape, tačiau vėliau jai sekėsi sunkiau. Konkurse varžėsi dvylika šeštos klasės moksleivių iš visos Lietuvos — nuo Klaipėdos iki Druskininkų. Visiems dalyviams įteiktos atminimo dovanėlės bei diplomai.

Skaityti daugiau

Paminėta Miškininko diena

El. paštas Spausdinti PDF

Skatindama visuomenę labiau rūpintis bei domėtis tvariu miškininkavimu, darnia miškų plėtra ir miškų išsaugojimu, Jungtinių Tautų generalinė asamblėja šiuos metus paskelbė tarptautiniais miškų metais. Pagrindinė tema – miškai žmonėms. Jungtinės Tautos pažymi, kad tvarus miškininkavimas gali prisidėti prie darnaus mūsų planetos vystymosi, skurdo mažinimo ir padėti pasiekti tūkstantmečio tikslus.

Skaityti daugiau

Šešiolikmečių dueto misija – įpūsti gyvybės Lietuvos paplūdimio tinkliniui

El. paštas Spausdinti PDF

Greta Kelmės įsikūręs Tytuvėnų miestelis turi vos daugiau nei 2 tūkst. gyventojų, tačiau būtent čia užaugo viena iš perspektyviausiomis šalyje laikomo paplūdimio tinklininkių dueto atstovių Monika Povilaitytė. Šešiolikmetė sportininkė su savo bendraamže iš Klaipėdos Ieva Dumbauskaite šią savaitę Vilniuje ruošiasi kovoti dėl Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato medalių.

Skaityti daugiau

Tytuvėnai galėtu tapti kurortu

El. paštas Spausdinti PDF

Seimo narys prof. Kęstutis Masiulis pasiūlė Kelmės rajono savivaldybės politikams siekti, kad Tytuvėnai susigrąžintų tarpukario metais turėtą kurorto ar kurortinės teritorijos statusą.

Skaityti daugiau

Savaitgalį Prezidentė lankėsi Tytuvėnuose

El. paštas Spausdinti PDF

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė aplankė Tytuvėnų  bažnyčios ir vienuolyno ansamblį ir apžiūrėjo jame įrengto muziejaus ekspoziciją.

Skaityti daugiau

Prasideda Tytuvėnų vasaros festivalis

El. paštas Spausdinti PDF

Sekmadienį prasidedantis jau aštuntasis Tarptautinis Tytuvėnų vasaros festivalis muzikos mylėtojus kviečia į pirmuosius koncertus Tytuvėnuose ir Joniškyje. Šią vasarą numatyta trylika koncertų, kuriuose skambės įvairi muzika. Išlaikydamas gražias tradicijas, festivalis atlikėjus ir klausytojus pakvies į unikalias koncertams erdves - Tytuvėnų vienuolyno ansamblį, Kelmės dvaro sodybą, Joniškio Švč. Mergelės Marijos bažnyčią, Kurtuvėnų svirną, Baisogalos dvarą ir Pakruojo dvaro sodybą. Pastarajame festivalio koncertas vyks pirmą kartą.

Skaityti daugiau

Išgarsėję kiaulynu, liksim ir be vandens?

El. paštas Spausdinti PDF

Lietuvoje yra tik keletas rajonų, kurie gali pasigirti vandens telkinių gausa. Vienas iš tokių - Kelmės, nes jame yra priskaičiuota apie šimtą didesnių ar mažesnių vandens telkinių. Prie mūsų vandens telkinių atvykę žvejai mėgėjai ar poilsiautojai tikrai turi ką veikti. Visiems neišdildomus įspūdžius palieka gražūs ir žuvingi Tytuvėnų krašto ežerai, kalvotosios Užvenčio seniūnijos vandens telkiniai. Bet kartais mes, rajono gyventojai, to grožio neįvertiname...

Skaityti daugiau

Unikali povandeninė talka

El. paštas Spausdinti PDF

Birželio 26 dieną 11 val. Tytuvėnuose, prie Bridvaišio ežero, tikimasi sulaukti būrio entuziastų, kuriems posakis „Gamta – mūsų namai“ nėra vien lozungas iš seno plakato. Tytuvėnų gyventojai, žvejai, nardytojai, seniūnijos ir regioninio parko darbuotojai renkasi į talką Bridvaišio ežero dugnui ir pakrantėms valyti. Tokia povandeninė talka – antroji Tytuvėnuose. Prieš trejus metus talka buvo surengta Giliaus ežere.

Skaityti daugiau

Tytuva 2011

El. paštas Spausdinti PDF

Tytuvėnų miesto šventė „TYTUVA – 2011“ vyko 27 kartą. Po iškilmingo šventės atidarymo scenoje tradiciškai pirmieji pasirodė vietiniai dainorėliai ir šokėjėliai: Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus mokiniai ir Tytuvėnų kultūros centro meno mėgėjų kolektyvai.

Skaityti daugiau

Tytuvėnų piligrimų centras bendradarbiaus su Tytuvėnų gimnazija

El. paštas Spausdinti PDF

Kelmės rajono Tytuvėnų gimnazija, atstovaujama direktorės Irmos Stankuvienės  ir VšĮ „Tytuvėnų piligrimų centras“, atstovaujamas l.e.p. direktoriaus Prano Jurkaičio 2011 m.  birželio 7 dieną  pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Skaityti daugiau

Restauruotas Tytuvėnų bernardinų ansamblis kviečia visus į atidarymą

El. paštas Spausdinti PDF

Restauruotas Tytuvėnų bernardinų ansamblis laukia ir kviečia visus svečius į iškilmingą Šiaulių vyskupijos bažnytinio paveldo muziejaus atidarymą birželio 11 dieną, 11 valandą. Bus aukojamos Šv. Mišios. Kviečiame visus tuos, kurie domisi mūsų kultūros paveldu, istorija. Lankytojams bus pristatomos muziejaus ekspozicijos.


Skaityti daugiau

Alyvų šventė

El. paštas Spausdinti PDF

Gegužės 21 dieną, po pietų, Tytuvėnų miestelio centrinės gatvės ir aikštės nusidažė visais alyvų žiedų atspalviais. Taip pasipuošę tytuvėniškiai ir tytuvėniškės bei miestelio svečiai rinkosi prie Tytuvėnų miestelio bendruomenės namų. Čia antrus metus iš eilės vyko Alyvų šventė. Ją organizavo miestelio bendruomenės taryba, kuriai vadovauja pirmininkė Irma Ridikienė. Šventę vedė L. Vaičiulienė.

Skaityti daugiau

ES milijonai Tytuvėniškių patogumui ir sveikatai

El. paštas Spausdinti PDF

Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Kelmės rajone - ilgai laukta Kelmės ir Tytuvėnų miestų gyventojų svajonė, kuri įgyvendinus ES finansuojamą priemonę, taps realybe per ateinančius kelis metus.

Praėjusių metų gruodį Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra ir UAB „Kelmės vanduo"  pasirašė administravimo ir finansavimo sutartį projektui ,,Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo in-frastruktūros renovavimas ir plėtra Kelmės rajone".

Skaityti daugiau

Puslapis 1 iš 2

 
 
www.kvepalai.ltkvepalai.ltwww.spargalkes.ltspargalkes.ltwww.tytuvenai.lttytuvenai.lt