assadad

 
 

Ar žinote?

Vienas iš vertingiausių bažnyčios interjero fragmentų - dešinėje šoninėje navoje esantis iš tamsaus smiltainio pastatytas Andriaus Valavičiaus antkapinis paminklas, įrengtas brolio Jeronimo Valavičiaus iniciatyva. Paminklas apie 1640 m. sukurtas žinomo flamandų kilmės skulptoriaus Vilhemo van den Blokės vardo dirbtuvėje.

 
 
 
 
 
Home
 
 

Naujienos


Šešiolikmečių dueto misija – įpūsti gyvybės Lietuvos paplūdimio tinkliniui

El. paštas Spausdinti PDF

Greta Kelmės įsikūręs Tytuvėnų miestelis turi vos daugiau nei 2 tūkst. gyventojų, tačiau būtent čia užaugo viena iš perspektyviausiomis šalyje laikomo paplūdimio tinklininkių dueto atstovių Monika Povilaitytė. Šešiolikmetė sportininkė su savo bendraamže iš Klaipėdos Ieva Dumbauskaite šią savaitę Vilniuje ruošiasi kovoti dėl Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato medalių.

Skaityti daugiau

Tytuvėnai galėtu tapti kurortu

El. paštas Spausdinti PDF

Seimo narys prof. Kęstutis Masiulis pasiūlė Kelmės rajono savivaldybės politikams siekti, kad Tytuvėnai susigrąžintų tarpukario metais turėtą kurorto ar kurortinės teritorijos statusą.

Skaityti daugiau

Savaitgalį Prezidentė lankėsi Tytuvėnuose

El. paštas Spausdinti PDF

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė aplankė Tytuvėnų  bažnyčios ir vienuolyno ansamblį ir apžiūrėjo jame įrengto muziejaus ekspoziciją.

Atnaujinta Pirmadienis, 08 Rugpjūtis 2011 13:36 Skaityti daugiau

Prasideda Tytuvėnų vasaros festivalis

El. paštas Spausdinti PDF

Sekmadienį prasidedantis jau aštuntasis Tarptautinis Tytuvėnų vasaros festivalis muzikos mylėtojus kviečia į pirmuosius koncertus Tytuvėnuose ir Joniškyje. Šią vasarą numatyta trylika koncertų, kuriuose skambės įvairi muzika. Išlaikydamas gražias tradicijas, festivalis atlikėjus ir klausytojus pakvies į unikalias koncertams erdves - Tytuvėnų vienuolyno ansamblį, Kelmės dvaro sodybą, Joniškio Švč. Mergelės Marijos bažnyčią, Kurtuvėnų svirną, Baisogalos dvarą ir Pakruojo dvaro sodybą. Pastarajame festivalio koncertas vyks pirmą kartą.

Atnaujinta Trečiadienis, 24 Rugpjūtis 2011 05:26 Skaityti daugiau

Išgarsėję kiaulynu, liksim ir be vandens?

El. paštas Spausdinti PDF

Lietuvoje yra tik keletas rajonų, kurie gali pasigirti vandens telkinių gausa. Vienas iš tokių - Kelmės, nes jame yra priskaičiuota apie šimtą didesnių ar mažesnių vandens telkinių. Prie mūsų vandens telkinių atvykę žvejai mėgėjai ar poilsiautojai tikrai turi ką veikti. Visiems neišdildomus įspūdžius palieka gražūs ir žuvingi Tytuvėnų krašto ežerai, kalvotosios Užvenčio seniūnijos vandens telkiniai. Bet kartais mes, rajono gyventojai, to grožio neįvertiname...

Atnaujinta Penktadienis, 15 Liepa 2011 06:58 Skaityti daugiau

Puslapis 3 iš 5

 
 
www.kvepalai.ltkvepalai.ltwww.spargalkes.ltspargalkes.ltwww.tytuvenai.lttytuvenai.lt