assadad

 
 

Ar žinote?

Vienas iš vertingiausių bažnyčios interjero fragmentų - dešinėje šoninėje navoje esantis iš tamsaus smiltainio pastatytas Andriaus Valavičiaus antkapinis paminklas, įrengtas brolio Jeronimo Valavičiaus iniciatyva. Paminklas apie 1640 m. sukurtas žinomo flamandų kilmės skulptoriaus Vilhemo van den Blokės vardo dirbtuvėje.

 
 
 
 
 
Home
 
 

Informacija dėl pagalbos

El. paštas Spausdinti PDF

Lietuvos katalikių moterų sajungos ir pasaulio katalikės moterys, kurios gyvena svetur, reiškia užuojautą po siaubingos Tytuvėnų Švč. Mergelės Marijos Angelų  Karalienės bažnyčios ir Bernardinų vienuolyno ansamblio, sakralinio paveldo muziejaus ir jame buvusių vertingų eksponatų nelaimės,  Šiaulių Vyskupijos Kelmės r. Tytuvėnų parapijos Klebonui, Kunigams, tikintiesiams. Šią sunkią valandą , Jums kaip ir visiems mums labai liūdna, tačiau realybė yra tokia kokią matome ir ją tenka priimti,kad ir kaip, tai būtų skaudu.

Ši nelaimė sukrėtė visą mūsų brangią katalikų tautą, netekus didžio mūsų šalies, davsinės stiprybės, ramybės centro, kuriame lankėsi, Šventasis Tėvas, Palaimintasis Jonas Paulius II-asis, šis ansamblis buvo yra ir bus, visos Europos architektūros perlų dalis.

Mes pergyvename, kartu su visos Lietuvos ir pasaulio tikinčiaisiais ir meldžiamės Dievo palaimos, Švenčiausios Mergelės Marijos užtarimo, pagalbos, bei paguodos nuliūdusiems, Šventojo Kazimiero Lietuvos globėjo, Palaimintojo Jurgio Matulaičio, kurio metus bažnyčia mini, Palaimintojo Jono Paulius II-ojo, bei visų šventųjų ir palaimintųjų  užtarimo, atstanat šventovę ir  atkuriant tai kas prarasta,bet be mūsų visų bendrų žemiškų pastangų ir aukų tai padaryti labai sunku.

Aukas aukoti galima:

Gavėjas: Tytuvėnų Švč. Mergelės Marijos Angelų   Karalienės parapija

Įm. k.: 191310853

Bankas Swedbank

Banko sąskaita  LT607300010002526602


Telaimina Jūsų gerus darbus ir padeda Dievas.

 
 
www.kvepalai.ltkvepalai.ltwww.spargalkes.ltspargalkes.ltwww.tytuvenai.lttytuvenai.lt